Concert op 9 december

Het Symfonisch Orkest van Purmerend en Omstreken geeft zondag 9 december om 15.00 u een concert in de Lutherse kerk aan de Hoogstraat 18 in Purmerend.

Dit concert heeft als motto ‘Ernst en Luim’ meegekregen. Op de lessenaar staan werken van Haydn, de Falla, Mozart, Rossini en Offenbach.

De toegangsprijs bedraagt € 9,-. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Zoals het Mahlerprogramma van 2010 en het Franse programma van 2011 lieten zien, streeft het Symfonisch Orkest naar inhoudelijk sterke programma’s. Diepgang, schoonheid en divertissement zijn de pijlers van de concerten. Deze keer is dat in verbinding met de voor ons allemaal herkenbare realiteit van alledag, waarin ERNST en zijn onmisbare partner LUIM voor iedereen alomtegenwoordig zijn.

In de fraaie en intieme Lutherse kerk speelt het orkest muziek van de onverbiddelijke ernst van de Dood en van de Liefde, en muziek van de luim die ertussendoor wordt geleefd en beleden! Een symfonie van de knipogende Haydn, bezwerende dansen van De Falla, een treurende Mozart, Rossini’s tintelende Barbier en een lied van de duivelse Offenbach gezongen door Arnoud Landsdaal. Het orkest neemt met zijn dirigenten Jac Willems en Coen Stuit de uitdaging op zich om U die oerbeelden van het leven werkelijk te laten ervaren.