Concert 13 december 2015

Het Symfonisch Orkest Purmerend en omstreken geeft op zondag 13 december om 15:00 uur een bijzonder concert in de Taborkerk in Purmerend.

Ook dit jaar pakt het orkest groots uit, dit keer met een programma met de titel ‘Amerika ontdekt’.

Onder leiding van zijn twee dirigenten Jac Willems en Coen Stuit neemt het orkest de luisteraar mee op ontdekkingstocht langs zowel Noord- als Zuid-Amerikaanse componisten, daarnaast wordt er muzikaal stil gestaan bij de ontdekking van het continent zelf.

Bekende namen als Gershwin, Bernstein en Villa Lobos passeren de revue en worden gecombineerd met ‘ontdekkingen’ als MacDowell en Gomes. Pianist Arnaud Rosdorff zal voor Gershwin’s beroemde Rhapsody in Blue als solist het podium betreden en er is ook een rol weggelegd voor Symfonietta, de jeugdafdeling van de vereniging.

Kortom het Symfonisch Orkest brengt wederom een bijzonder en voor muziekliefhebbers niet te missen programma.

FlyerAmerika