Wij mogen weer! Speel je mee?

Afgelopen jaar is een vreemde tijd geweest voor iedereen, zo ook voor ons orkest. Na twee lockdowns waarvan de tweede maar liefst 7 maanden niet musiceren betekende, zijn we enkele weken geleden weer begonnen met repeteren. En wat is het fijn om elkaar weer te zien en samen muziek te maken!

Mocht je in de coronatijd de viool, altviool, cello of contrabas weer opgepakt hebben?  Of is er door het stoppen van andere activiteiten weer meer tijd vrij gekomen om te musiceren?

This is the place to be! 

Wij zoeken strijkers! Iedereen is van harte welkom om de komende weken en vanaf september vrijblijvend bij ons mee te komen repeteren om weer eens te ervaren hoe het ook alweer is. Ben je enthousiast geworden, neem dan contact met ons op! Ook als je een beginnende strijker bent en twijfelt of je al in een orkest kan meespelen, horen we graag van je!

Je kunt ons contactformulier invullen of contact opnemen met Jacqueline Bes via: 06-20158847.

Wie zijn wij?

Het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken is opgericht in 1974. Het orkest telt zo’n 40 leden.

Normaal gesproken spelen we een voorjaarsconcert en najaarsconcert in één van de kerken in Purmerend. Het laatste concert voor corona was het fantastische concert met Karel Kraaijenhof op 15 december 2019 in de Taborkerk. Ons volgende concert stond gepland op 29 maart 2020 met op het programma o.a. het 4e pianoconcert van Beethoven met als solist Maarten den Hengst. Helaas bleek 2 weken van te voren dat in verband met de aangekondigde maatregelen dit geen doorgang kon vinden. Zodra er meer zicht is op wanneer concerten weer realistisch zijn, zullen we dit pianoconcert zeker alsnog gaan uitvoeren.

Om meer over ons te weten te komen: kijk onder het kopje nieuws, daar kun je via aankondigingen van eerdere concerten en recensies een goed beeld krijgen van wie wij zijn en wat we doen.

De wekelijkse repetities zijn op woensdagavond van 20.00-22.15 uur. De repetitiezaal is in een zijvleugel van het  Pop- en Cultuurpodium P3.

We horen graag van je!