Dirigent

_MG_8904kCoen Stuit (1981) begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekschool Waterland te Purmerend. Vanaf zijn negende kreeg hij klarinetles van Jacques van der Sterren en van zijn twaalfde tot zijn achttiende maakte hij deel uit van het Symfonie orkest van de Muziekschool onder leiding van Jac Willems.

In 1999 werd Coen toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 2004 met succes bachelor eindexamen klarinet deed bij Herman Braune. Zijn master studie vervolgde hij aan hetzelfde instituut bij Hans Colbers om deze in januari 2007 af te sluiten.

Na in verschillende jeugd- en conservatoriumorkesten ervaring opgedaan te hebben was Coen van 2004 tot 2009 aanvankelijk 2e en later 1e klarinettist bij het Amsterdam  Symphony Orchestra. Daarnaast remplaceerde hij met regelmaat bij orkesten als Nederlands Kamerorkest, Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest, Holland Symfonia, Rotterdams Kamerorkest en Nederlands Philharmonisch Orkest, waar hij met verscheidene grote dirigenten te maken kreeg.

In 2008 werd Coen benoemd als dirigent van het schoolorkest van Vossius Gymnasium in Amsterdam en begon hij zijn dirigeer carrière. Sindsdien heeft hij bij verschillende orkesten en ensembles repetities en groepsrepetities vervangen. Naast dat hij een vaste betrekking heeft bij Symfonisch Orkest en Symfonietta (de jeugdafdeling van ons orkest) Purmerend en Omstreken dirigeert hij ook bij het Viotta Jeugdorkest in Den Haag en het Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia.

Foto: Sarah Wijzenbeek

Leave a Reply