Concert zondag 26 mei 15.00u in de Taborkerk


Het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken geeft op zondag 26 mei om 15.00 u in de Taborkerk een concert waarin de mysterieuze Unvollendete Symfonie van Schubert op het programma staat, in combinatie met 4 vroege werken van Bruckner.

Met de Unvollendete spelen wij in dit concert een van Schubert’s populairste en
meest gewaardeerde werken! Onze dirigent Coen Stuit heeft deze Symfonie voor dit concert gecombineerd met hier goed bij passende werken van Bruckner; komt u dat vooral zelf beluisteren.

Wij nodigen u van harte uit om op 26 mei om 15.00 u naar deze prachtige muziek te komen luisteren.
Kaarten a € 12,- (kinderen van 7 t/m 12 jaar a €5,-, kinderen t/m 6 jaar gratis) via
penningmeester@symfonisch-orkest.nl of de website.

Ook zijn kaartjes verkrijgbaar aan de zaal. Aan de zaal is alleen contante betaling
mogelijk.

Concert 3 februari 2019

Het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken, onder leiding van Coen Stuit, geeft zondag 3 februari om 15.00 uur in de Taborkerk aan de Maasstraat 2 een concert waarin het beroemde vioolconcert van Brahms centraal staat.

Dit vioolconcert is een van de meest geliefde werken van Brahms en belangrijk in het vioolrepertoire.
Onder de bezielende leiding van dirigent Coen Stuit worden naast dit prachtige vioolconcert werken van Wagner en Liszt gespeeld. Van Richard Wagner 2 delen uit Lohengrin en het door Coen Stuit opnieuw gearrangeerde Albumblatt, en van Franz Liszt zijn 4e symfonische gedicht uit Orpheus.

Solist Tim Brackman (1993) won meerdere prijzen, zo won hij in 2018 2 prijzen bij het Nederlands vioolconcours Oskar Back.

Kaarten a € 12,- (kinderen van 7 t/m 12 jaar a €5,-, kinderen t/m 6 jaar gratis) zijn verkrijgbaar aan de zaal, of door het sturen van een mail naar penningmeester@symfonisch-orkest.nl

 

Leerschool der Liefde, concert 15 april 2018

Het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken geeft op 15 april a.s. uitvoering aan een geweldig concert in Franse stijl. We spelen prachtige stukken van de Franse componisten Franck, Chausson en Bizet, die zich lieten inspireren door drie verleidelijke fictieve dames, achtereenvolgens Psyché, Viviane en een meisje uit Arles. Het zijn drie liefdesverhalen vol sprookjesachtige geheimzinnigheid, opoffering, verraad en onverbloemde negentiende-eeuwse erotiek.

Het belooft een hele mooie muzikale middag te worden om 15:00u in de Taborkerk!

Kaartjes à € 12,- voor volwassenen, € 5,- voor kinderen van 7 t/m 12 jr (t/m 6 jr gratis) bij voorkeur te bestellen via penningmeester@symfonisch-orkest.nl, of aan de kassa.

Rachmaninov, een portret, concert 26 november 2017

Het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken geeft a.s. zondag 26 november om 15.00 u in de Taborkerk een concert waarin het beroemde 2e pianoconcert van Rachmaninov met solist Simon Callaghan centraal staat.

Meteen vanaf de première was dit stuk een groot succes en sindsdien heeft het aan populariteit alleen maar gewonnen. Onze dirigent Coen Stuit heeft voor dit programma het pianoconcert te gecombineerd met een aantal werken die gezamenlijk een soort portret vormen van het artistieke leven van Rachmaninov. Op het programma staan verder o.a. een jeugdwerk van Rachmaninov, een werk van zijn leraar Tanejev, en van zijn goede vriend Scriabin.

Wij zijn zeer blij dat de Engelse solist Simon Callaghan dit prachtige pianoconcert met ons komt spelen, en nodigen u van harte uit om te komen luisteren! Het belooft een prachtige muzikale middag te worden

Kaartjes à € 12,- voor volwassenen, of € 6,- voor kinderen van 7 t/m 12 jr (t/m 6 jr gratis) zijn direct te bestellen via penningmeester@symfonisch-orkest.nl. Om de reservering definitief te maken kunt u daarna het totale bedrag van de kaartjes overmaken op NL28RABO0354105035 t.n.v. SOPO onder vermelding van naam en het aantal kaartjes (volwassenen en kinderen apart vermelden). Uw kaartjes liggen dan voor u klaar bij de kassa!

Concert 27 november 2016

oorlog-en-vrede-final1024

Op zondag 27 november om 15:00 uur geeft het Symfonisch Orkest Purmerend en Omstreken een bijzonder concert in de Taborkerk in Purmerend. Onder de titel “Oorlog en Vrede”, ontleend aan de beroemde roman van Leo Tolstoi, brengt het orkest onder de bezielende leiding van dirigent Coen Stuit een spectaculair Russisch programma. Naast het beroemde langzame deel uit Tsjaikovski’s vijfde Symfonie zullen indrukwekkende werken van o.a. Glinka en Kallinikov te beluisteren zijn. Violiste Diet Tilanus zal als solist te bewonderen zijn. Zij is gepassioneerd kamermusicus en maakt deel uit van Amsterdam Sinfonietta, het Jacob Olie Trio en het Leiermann Ensemble. Zij zal schitteren in Tsjaikovski’s meeslepende Meditation voor viool en orkest.

Kortom een niet te missen muzikaal feest!

Kaarten à € 12,- (kinderen van 7 t/m 12 jaar à € 5,-, kinderen t/m 6 jaar gratis) zijn verkrijgbaar aan de zaal, of door het sturen van een mail naar penningmeester@symfonisch-orkest.nl

 

Concert 13 december 2015

Het Symfonisch Orkest Purmerend en omstreken geeft op zondag 13 december om 15:00 uur een bijzonder concert in de Taborkerk in Purmerend.

Ook dit jaar pakt het orkest groots uit, dit keer met een programma met de titel ‘Amerika ontdekt’.

Onder leiding van zijn twee dirigenten Jac Willems en Coen Stuit neemt het orkest de luisteraar mee op ontdekkingstocht langs zowel Noord- als Zuid-Amerikaanse componisten, daarnaast wordt er muzikaal stil gestaan bij de ontdekking van het continent zelf.

Bekende namen als Gershwin, Bernstein en Villa Lobos passeren de revue en worden gecombineerd met ‘ontdekkingen’ als MacDowell en Gomes. Pianist Arnaud Rosdorff zal voor Gershwin’s beroemde Rhapsody in Blue als solist het podium betreden en er is ook een rol weggelegd voor Symfonietta, de jeugdafdeling van de vereniging.

Kortom het Symfonisch Orkest brengt wederom een bijzonder en voor muziekliefhebbers niet te missen programma.

FlyerAmerika