Repertoire

Een van de stukken die het Symfonie-Orkest heeft uitgevoerd is Romance No. 2 in F Major van Ludwig von Beethoven. Hieronder te beluisteren en bespeeld door Jascha Heifetz, een Amerikaanse Violist.

Heifetz-Beethoven Romance No. 2 in F Major (Op. 50)

 

Zoals te verwachten is van een symfonisch orkest speelt het SOPO klassieke muziek in al haar vormen en smaken. Het repertoire is zeer gevarieerd. Dat geldt voor de tijd waaruit de muziek stamt, maar ook voor de componisten.

Vaak hebben we een optreden met solist. Dit kan een jonge veelbelovende conservatoriumstudent zijn die we de kans geven enige podiumervaring op te doen, maar ook  getalenteerde (amateur)musici soleren graag bij het SOPO. Een voorbeeld hiervan is: Sanne Losekoot (harp).

Enkele voorbeelden van reeds uitgevoerde muziek zijn:
Beethoven: symfonieën en 5e pianoconcert; Handel: Watermusic; Mozart: symfonie no 25; Schubert: uit Rosamunde; Bernstein: uit de West Side Story; Fauré: Masques et Bergamasques; Ravel: Pavane. Op het jubileumconcert ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan zijn delen uit de opera Un Giorno di Regno van Verdi uitgevoerd. Ook is voor dit jubileum een stuk gecomponeerd door Kees Olthuis: “La Vita Fugge”. Het Waterlands Kamerkoor verleende hieraan medewerking.

Inmiddels hebben wij Gustav Mahler ten gehore gebracht, waaronder stukken uit de zesde symfonie, Hendrik Andriessen, Chabrier en Wim Bredenhorst. Deze waren te beluisteren tijdens onze concerten in Theater ‘De Purmaryn’  te Purmerend op 21 en 28 november 2010.

Tijdens de voorjaarsconcerten 2011 in de Taborkerk Purmerend en de Grote Kerk te Edam, kunt u E. Grieg, F. von Suppe, Strategier, Ippoltov-Ivanov en een pianoconcert van Schumann beluisteren.

Leave a Reply